Appenzeller®

Appenzeller® Zacht

De Appenzeller® Zacht, een van de voornaamste Zwitserse kaassoorten wordt ten minste drie maanden gerijpt. Het glooiende Appenzeller heuvellandschap met zijn voedzame gras en vele kruiden vormt de optimale basis voor de natuurlijke, krachtige rauwe melk waarvan de Appenzeller®-kaas wordt geproduceerd. Deze Appenzeller® Zacht variant is te herkennen aan het zilverkleurig etiket.

Kaastype Halfharde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 3 Maanden
Smaak Sterk, Zacht
Gebied Oost-Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 6.4-7.4 kg

Het geheime kruidenmengsel waarmee elk kaaswiel regelmatig met de hand wordt ingewreven, maakt deze kaas tot de pittigste van Zwitserland.

  • Appenzeller®
  • Poststrasse 12

  • CH-9050 Appenzell

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken