Appenzeller®

Appenzeller® Bio Zacht

Sinds de herfst van 1996 wordt Appenzeller® BIO gemaakt van biologische melk (volgens de BIO-SUISSE-richtlijnen). Qua smaak is er geen verschil met de even lang gerijpte Appenzeller® Zacht. Hij onderscheidt zich alleen door het stempel BIO op de korst en het speciale BIO-etiket.

Kaastype Halfharde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 3 Maanden
Smaak Sterk, Zacht
Labels Bio
Gebied Oost-Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 6.4-7.4 kg

Het geheime kruidenmengsel waarmee elk kaaswiel regelmatig met de hand wordt ingewreven, maakt deze kaas tot de pittigste van Zwitserland.

  • Appenzeller®
  • Poststrasse 12

  • CH-9050 Appenzell

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken