Appenzeller®

Appenzeller® 1/4-fett Räss-Käse

De pikant gekruide specialiteit uit deelsafgeroomde melk voor liefhebbers van bijzonder pittige kaas. In de zes tot acht maanden durende rijpingstijd ontwikkelt hij zijn smeltende, stevige tot broze, droge textuur en typische pikante smaak. Deze kaas heeft trouwe fans. De Appenzeller® 1/4-fett Räss-Käse is te herkennen aan zijn zilver-bruine etiket.

Kaastype Halfharde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
¼ Vette kaas minstens 15%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 6-8 Maanden
Smaak Sterk
Gebied Oost-Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 5-6.4 kg

Het geheime kruidenmengsel waarmee elk kaaswiel regelmatig met de hand wordt ingewreven, maakt deze kaas tot de pittigste van Zwitserland.

  • Appenzeller®
  • Poststrasse 12

  • CH-9050 Appenzell

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken