Spinazie-mozzarella-focaccia

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
55 min.
Cook/bake time 55 min.

Ingrediënten

Voor ca. 6 stuks

Gistdeeg:
  • 400 g speltmeel
  • 1 ¼ TL zout
  • 15 g gist, gebrokkeld
  • 1,75-2 dl melk, lauwwarm
  • 2 EL boter, vloeibaar
  • 75 g spinazie, geblancheerd
Beleg:
  • 150 g mozzarella, in blokjes gesneden
  • 2 EL boter, vloeibaar
  • 2 knoflookteentjes, in plakjes gesneden
  • ½ TL zout
  • peper uit de molen
Keukengerei
  • bakpapier voor de bakplaat

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Gistdeeg:
  1. 1. Deeg: Meel en zout mengen, in het mengsel een kom vormen. Gist in een beetje melk oplossen, met de overige melk en boter in de kom gieten. Het geheel tot een soepel deeg kneden. Spinazie even erdoor kneden. Afgedekt bij kamertemperatuur laten rijzen tot het dubbele volume.
  2. 2. Gerezen deeg nogmaals kneden en in 6 delen snijden. Elk deel in 1 ovaal van 7x15 cm uitrollen. Op de met bakpapier beklede plaat leggen, afgedekt nogmaals 15 minuten laten rijzen.
  3. 3. Foccacia's met boter bestrijken en kruisgewijs insnijden. Op elk kruispunt 1 mozzarellablokje zetten en dit vast in het deeg drukken. Knoflook erover strooien, kruiden. In het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 15-20 minuten bakken. Heet of lauwwarm serveren.
Bereidingstip

Focaccia's kunnen prima worden voorbereid. Platte broden 2-3 minuten korter bakken en op een rooster laten afkoelen. De focaccia's kort voor het serveren nog 5 minuten in de tot 200 °C voorverwarmde oven afbakken.

Bon
Appétit