Varkenshaas met Tilsiter-vulling en rode wijn-botersaus

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

  • 1 kg varkenshaas
  • 100 g pikante Tilsiter, in repen gesneden
  • 20 g gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
  • zout, peper
  • braadboter

Saus:

  • boter
  • 1 sjalot, gehakt
  • 1 dl rode wijn
  • 30-50 g boter, koud, in stukjes gesneden
  • zout, peper
  • rozemarijntakjes voor de garnering:

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. Boven in de varkenshaas twee diepe insneden maken, deze met kaas en gedroogde abrikozen vullen en met braadkoord dichtbinden. Het vlees kruiden en in de braadboter scherp aanbraden. In de tot 150 °C voorverwarmde oven 1 uur garen, dan 10 minuten laten staan.
  2. Voor de saus een beetje boter aan het braadvocht toevoegen, daarin de sjalot fruiten, met de rode wijn blussen en iets laten inkoken. Langzaam aan de koude boter erdoor zwenken. Op smaak brengen.
  3. Het vlees snijden en met de rode wijn-botersaus op de voorverwarmde borden schikken. Garneren met rozemarijntakjes.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen