Taartjes met kerstomaatjes en roosjes van Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 taartjes

  • 150 g kerstomaatjes (met steeltjes)
  • 1 scheutje pikante olie
  • 1 rol bladerdeeg, kant-en-klaar
  • 1 tl boter
  • 2 el pesto, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • zout, peper
  • 4 roosjes van Tête de Moine AOP
  • Garnituur:
  • blaadjes basilicum

Voorbereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal in een kom de tomaten door de pikante olie, zout en peper. Sauteer de tomaten gedurende ongeveer 3 minuten in een verhitte bakpan. Laat uitlekken. Zet apart.
  2. 2. Snij 4 vierkanten van ongeveer 10 cm uit de bladerdeeg. Plaats de vierkantjes deeg in met boter ingevette vierkante taartvormpjes. Prik met behulp van een vork gaatjes in de taartbodems. Verdeel de pesto over de taartbodems en vervolgens de tomaten. Bak gedurende 12 minuten in de oven.
  3. 3. Haal de taartjes uit de vormen. Garneer met de roosjes van Tête de Moine AOP en blaadjes basilicum.
  4. Serveer met een salade van notensla en een balsamicovinaigrette.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen