Soft-polenta met salieboter

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

Polenta:

  • 1 l melk
  • 1 TL groentebouillon, licht
  • 150 g maïsgriesmeel, middelfijn
  • Salieboter:
  • 70 g boter
  • 2 knoflookteentjes, in vier gesneden
  • 1 EL salieblaadjes
  • 1 rode peperoncino, ontpit, in fijne reepjes gesneden
  • zout
  • zwarte peper uit de molen
  • 70 g Sbrinz, geraspt

Salieboter:

  • 70 g boter
  • 2 knoflookteentjes, in vier gesneden
  • 1 EL salieblaadjes
  • 1 rode peperoncino, ontpit, in fijne reepjes gesneden
  • zout
  • zwarte peper uit de molen
  • 70 g Sbrinz, geraspt

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Polenta:

  1. Voor de polenta melk en bouillon aan de kook brengen. Maïsgriesmeel al roerende toevoegen. In 20 minuten tot een dikvloeibare polenta koken.
  2. Voor de salieboter boter en knoflook schuimig laten koken, knoflook verwijderen. Salie en peperoncino toevoegen, fruiten en op smaak brengen.
  3. Polenta in voorverwarmde borden scheppen en salieboter er overheen gieten. Met Sbrinz bestrooien.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen