Sbrinz-droom in aubergines

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

Voor 20-25 stuks

  • 2 aubergines (elk 200-250 g)
  • 2 TL zout
  • braadboter, vloeibaar of braadcrème voor het bestrijken
  • Vulling:
  • 3 EL pijnboompitten
  • 75 g brood, zonder korst, gehakt
  • 1 EL boter
  • ½ rode peperoni, geschild, in blokjes gesneden
  • 1 bosuitje, in fijne ringen gesneden
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • boter voor het fruiten
  • 1,5 dl groentebouillon
  • 1 EL basilicum en een EL oregano, fijn gesneden
  • 125 g Sbrinz, geraspt
  • 3 EL witte balsamicoazijn
  • 4-5 EL raapolie
  • zout
  • peper uit de molen
  • 5-6 Sbrinzrolletjes, schuin in ringen gesneden, voor de garnering

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. Aubergines over de lengte in 3 mm dikke plakken snijden en op een rooster leggen. Met zout bestrooien, 30 minuten water laten trekken. Met keukenpapier droogdeppen. Beide zijden met braadboter bestrijken. In porties in de grillpan aan beide zijden 1½ -2 minuten braden en dan uit de pan nemen.
  2. Voor de vulling pijnboompitten zonder vet in een braadpan roosteren en eruit nemen. Brood in de boter toasten en eruit nemen. Peperoni, uien en knoflook in dezelfde pan in boter fruiten. Met bouillon blussen, afgedekt 5 minuten garen. Brood toevoegen, laten afkoelen. Pijnboompitten, kruiden en Sbrinz toevoegen en alles op smaak brengen.
  3. Azijn en olie mengen en kruiden. Aubergines daarmee aan beide zijden bestrijken. Op elk plakje 2 TL vulling scheppen en oprollen. Daarop 1 Sbrinz-rolletje leggen en met een tandenstoker vastzetten.
  4. Op een schaal schikken en serveren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen