Sbrinz-crêpes met tomatensaus

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

Crêpe-deeg:

  • 60 g meel
  • 1,5 dl melk
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren
  • 1,5 EL olie
  • braadboter

Vulling:

  • 200 g halfvolle kwark
  • 100 g Sbrinz, geraspt
  • 2 takjes peterselie, gehakt
  • 2 takjes oregano, gehakt
  • 1 ei
  • zout, peper
  • botervlokken en Sbrinz om te bestrooien

Tomatensaus:

  • 1 EL boter
  • 1 knoflookteentje, gehakt
  • 1 stuk Spaanse peper, fijn gehakt
  • 300 g tomaten, gepeld, ontpit, in blokjes gesneden
  • zout, peper

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Crêpe-deeg:

  1. Voor het deeg meel, melk en zout mengen. Eieren en olie opkloppen en toevoegen. Ca. 30 minuten laten staan.
  2. In een braadpan met niet-hechtende laag braadboter verhitten en 12 crêpes van ca. 12 cm doorsnee bakken.
  3. Voor de vulling alle ingrediënten mengen. 4. Crêpes op een met bakpapier beklede bakplaat uitbreiden, op elke crêpe een grote lepel vulling doen, met crêpe bedekken en nogmaals een lepel vulling erop scheppen. Met de overige 4 crêpes bedekken en met botervlokken en geraspte Sbrinz bestrooien. In de tot 180 °C voorverwarmde oven ca. 20 minuten bakken.
  4. Voor de saus knoflook en Spaanse peper in de boter fruiten, tomaten toevoegen en heet laten worden. Op smaak brengen en bij de crêpes serveren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen