Rondini (vijgenbladpompoenen) met champignons en Vacherin Fribourgeois

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 ovenschotel van ca. 30 cm lengte
  • aluminiumfolie
  • 8 middelgrote rondini, elk ca. 150 g
  • Vulling:
  • 400 g champignons
  • 80 g zwarte olijven zonder pit
  • 40 g gedroogde tomaten in olie
  • 4 basilicumblaadjes
  • 2 sjalotten
  • 1 knoflookteentje
  • blaadjes van 1 tijmtakje
  • boter voor het fruiten
  • zout, peper uit de molen
  • 150 g Vacherin Fribourgeois
  • 1 dl bouillon
  • Garnituur:
  • takje met 12 cherrytomaatjes
  • braadboter of braadcrème
  • 2 EL balsamicoazijn
  • basilicumblaadjes

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Bij de rondini een deksel wegsnijden, met een aardappelsteker bolletjes eruit steken en de rondini uithollen. Rondinibolletjes opzij zetten.
  2. 2. Voor de vulling champignons, olijven en tomaten grof hakken. Basilicum fijnsnijden. Sjalotten en knoflook hakken.
  3. 3. Sjalotten, knoflook en tijm in boter fruiten. Champignons toevoegen en braden totdat het vocht is verdampt.
  4. Olijven, tomaten en basilicum toevoegen, het geheel kruiden. Even laten afkoelen. Vacherin in blokjes snijden en erdoor mengen.
  5. 4. Vulling in de uitgeholde rondini scheppen. Rondini in de vorm zetten, bouillon erbij gieten en de vorm met folie afdekken. In het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 20 minuten garen.
  6. 5. Voor de garnituur de cherrytomaten in bosjes van 3 stuks snijden. Met de rondinibolletjes in braadboter aanbraden.
  7. 6. De rondini op borden zetten. De cherrytomaten en rondinibolletjes erbij garneren. Met azijn bedruppelen en met basilicum garneren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen