Rigatoni met geplette tomaten en palmkool, crumble van oregano en Le Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
25 min.
Cook/bake time 25 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Crumble van Le Gruyère AOP en oregano

  • 100 g de Gruyère AOP, râpé
  • 75 g de chapelure
  • 3 càs d’huile d’olive
  • 1 càs d’origan
  • 1 càc d’ail séché
  • 320 g rigatoni
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 sjalot, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 500 g kerstomaatjes
  • 1 handje palmkool, in dunne reepjes, gestoomd
  • Zout, peper
  • Basilicumblaadjes

Voorbereiding

Crumble van Le Gruyère AOP en oregano

  1. Meng Le Gruyère AOP, broodkruimels, olijfolie, oregano en knoflookpoeder in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Hou apart.
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotten ongeveer 1 minuut, tot ze zacht worden. Voeg het knofl ook, de tomaten en de palmkool toe. Breng op smaak met zout en peper. Gaar totdat de velletjes van de kerstomaatjes barsten en lichtjes bruinen. Plet de tomaten met een vork.
  3. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Giet de pasta af en voeg deze direct toe aan het tomaten- en palmkoolmengsel.
  4. Roer goed. Verdeel de pasta op een bakplaat met een antiaanbaklaag.
  5. Verdeel de crumble over de pasta. Laat 15 minuten gratineren totdat een mooie gouden korst ontstaat.
  6. Werk af met basilicumblaadjes.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen