Postelein, met Emmentaler gegratineerd

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 1 middelgrote, platte gratinvorm Voor 4 personen

  • boter voor de vorm

Emmentaler-saus:

  • 1 knoflookteentje, fijn gehakt
  • 1 sjalot, fijn gehakt
  • een beetje boter
  • 1 beker crème fraîche à 180 g
  • 100 g pikante Emmentaler, geraspt
  • zout, peper
  • 400 g postelein, geblancheerd en uitgedrukt
  • een paar takjes kervel, gesneden

paddenstoelen voor de garnering:

  • 80 g eekhoorntjesbrood of champignons, in schijfjes gesneden
  • braadboter
  • 1 scheutje azijn
  • zout, cayennepeper

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Voor de saus knoflook en sjalot in de boter fruiten. Crème fraîche toevoegen, verwarmen en kaas daarin smelten. Met zout en peper kruiden.
  2. 2. Postelein met de kervel mengen en in de goed beboterde vorm verdelen, kaassaus erover gieten en in het midden van de tot 220 °C voorverwarmde oven kort gratineren.
  3. 3. De paddenstoelschijfjes in de braadboter aan beide zijden aanbraden, met een paar druppels azijn, zout en cayennepeper op smaak brengen.
  4. 4. Gratin op voorverwarmde borden schikken en met paddenstoelschijfjes garneren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen