Pikante kaaskoek met Gruyère

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor een ronde bakplaat van 28 cm Ø Voor 8 stuks

  • boter en meel voor de bakplaat
  • Zandtaartdeeg:
  • 250 g meel (wit)
  • ½ TL zout
  • 100 g boter, koud, in stukken gesneden
  • 1 dl water
  • 300 g pikante Gruyère, geraspt
  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • 4 eieren
  • 1/2 TL zout
  • peper

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. Voor het deeg meel, zout en boter in een kom met de handen tot een kruimelige massa wrijven. Water toevoegen en met een lepel of de deegschraper tot een deeg samenvoegen. Niet kneden. Koud wegzetten.
  2. Deeg uitrollen. Op de beboterde en bemeelde bakplaat leggen en met de vork inprikken. Kaas erover verdelen. Melk, room en eieren samen mixen, zout en peper toevoegen en over de kaas gieten.
  3. De taart 20-30 minuten in het midden van de tot 220 °C voorverwarmde oven goudbruin bakken.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen