Pancakes met Emmentaler AOP, abrikozen en citroentijm

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
25 min.
Cook/bake time 25 min.

Ingrediënten

Voor 16 pancakes

  • 100 g Emmentaler AOP, geraspt
  • 4 eieren
  • 28 cl melk
  • 300 g bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • Verse citroentijm
  • 1 snuifje zout
  • 8 abrikozen
  • 20 g boter
  • 4 el honing
  • Verse citroentijm

Voorbereiding

  1. Meng de eigelen met de melk, voeg de bloem en gist toe en meng tot een glad beslag. Klop de eiwitten stijf. Roer ze onder het beslag en laat een 1/2 uur rusten.
  2. Verhit de boter en honing in een pan op een middelhoog vuur. Voeg de tijm en gehalveerde abrikozen toe. Laat 3 min. bakken.
  3. Doe een opscheplepel beslag in een pan met boter en doe er een beetje geraspte Emmentaler AOP bij. Zodra er kleine belletjes aan het oppervlak verschijnen, draai je de pancake om en laat je deze nog 30 seconden bakken.
  4. Serveer de pancakes met de abrikozen, ahornsiroop en verse tijm.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen