Neuenburger groentegratin

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 ovenschaal 20 x 30 cm
  • boter voor de schaal
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 200 g prei, 2 cm dikke repen
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • boter voor het fruiten
  • 2 dl groentebouillon
  • 2 dl volle room
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 150 g spinazie, geblancheerd
  • 2 raapjes, in fijne reepjes gesneden
  • 150 g Gruyère, vers geraspt
  • 500 g aardappelen, bijv. Nicola, Charlotte of Ostara, in dunne plakjes gesneden
  • 20 g botervlokken
  • 50-80 g Tête de Moine, ca. 16 rozetjes

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Uien, prei en knoflook in de boter bij matige hitte 5 minuten fruiten en dan in de beboterde ovenschaal verdelen.
  2. 2. Bouillon en room in de pan gieten, aan de kook brengen en 3-4 minuten laten sudderen, dan kruiden.
  3. 3. Spinazie en raapjes over het prei-ui-mengsel verdelen en 100 g Gruyère over de groenten strooien.
  4. 4. De aardappelen over de gratin verdelen, de hete room toevoegen, de resterende Gruyère erover strooien en de botervlokken erover verdelen.
  5. 5. De groentegratin in het midden van de tot 180 °C voorverwarmde oven ca. 45 minuten gratineren. Kort vóór het einde van de baktijd de Tête de Moine-rozetjes erop leggen en eventueel afdekken met folie.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen