Minitosti's met Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • • 75 g boter
  • • 8 sneetjes toastbrood, korstjes verwijderd
  • • 4 plakken Gruyère AOP, in reepjes
  • • 4 plakken gekookte ham, ter grootte van de sneetjes brood
  • Afwerking :
  • Huisgemaakte pickles
  • 1. Verwarm de grill van de oven of het tosti-apparaat voor. Verwarm de boter op
  • laag vuur in een steelpannetje en schep regelmatig het witte schuim van de
  • boter. Bestrijk met behulp van een bakkerskwast beide kanten van de sneetjes
  • brood met boter.
  • 2. Maak de tosti’s: leg een snee brood op het werkblad, bestrooi met enkele
  • reepjes Gruyère AOP, leg hierop een plak ham, vervolgens een plak kaas en
  • eindig met een snee brood.
  • 3. Druk de tosti’s licht aan. Leg ze gedurende ongeveer 7 minuten onder de
  • grill of gedurende 4 minuten in het tosti-apparaat totdat ze goudbruin zijn.
  • Snij de tosti’s in tweeën of vieren. Zet ze vast met houten spiesjes. Serveer er
  • huisgemaakte pickles bij.

Huisgemaakte pickles

  • Voor 1 pot
  • Voorbereiding : 10 min
  • Kooktijd : 2 min
  • Rusttijd : 4u
  • • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • • 1 tl zeezout
  • • 2,5 dl water
  • • 1 el van elk: korianderzaad, mosterdzaadjes, Jamaica of pimentpeperkorrels
  • • 2,5 dl rijstazijn
  • • 100 g suiker
  • • 3 kruidnagels
  • • 1 laurierblad

Voorbereiding

Huisgemaakte pickles

  1. 1. Strooi het zout op de komkommers. Laat gedurende 15 minuten uitlekken. Spoel
  2. de komkommers en laat uitlekken. Leg vervolgens de plakjes komkommer in een
  3. weckpot.
  4. 2. Breng in een steelpan het water en de azijn aan de kook met de suiker, het
  5. korianderzaad en het mosterdzaad, de peperkorrels, de kruidnagel en het
  6. laurierblaadje. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. 3. Giet over de komkommer. Sluit de weckpot af. Zet minstens 4 uur apart.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen