Mini apertief-quiches met Vacherin Fribourgeois AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 2 tomaten
  • 1 eigeel
  • 1 dl room
  • 40 g boter
  • 300 g nieuwe aardappelen
  • 100 g Vacherin Fribourgeois AOP
  • Zout, peper, verse tijm

Voorbereiding

  1. Rol het deeg uit in taartvormpjes en prik met een vork in de bodem.
  2. Snijd de aardappelen in dunne schijfjes (met of zonder schil, zoals je zelf verkiest), was ze en dep ze droog. Smelt de boter. Meng het eigeel met de room en kruid met zout en peper.
  3. Verdeel het mengsel over het deeg, leg de aardappelschijfjes waaiervormig over het mengsel en bestrijk ze met de gesmolten boter.
  4. Bak de miniquiches 20-25 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal ze uit de oven en laat ze lauw worden.
  5. Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat ze uitlekken in een schuimspaan. Snijd de Vacherin Fribourgeois AOP in blokjes van dezelfde grootte.
  6. Meng de tomatenblokjes en de Vacherin Fribourgeois AOP, kruid met peper en voeg indien mogelijk wat verse tijm toe.
  7. Schik het mengsel voorzichtig op de lauwe miniquiches en serveer onmiddellijk.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen