Mesclun-salade met Sbrinz-vinaigrette

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

  • ca. 300 g gemengde bladsla, bijv. snijsla, cicorino verde, kropsla, frisee, tuinkers, postelein
  • 1-2 handvol gemengde wilde kruiden, bijv. daslook, veldzuring, paardenbloem, rucola, waterkers
  • 2-3 kruidentakjes, bijv. kervel, bonenkruid, gladde peterselie, dragon
  • 1-2 handvol gemengde eetbare bloemen, bijv. tuinanjers, bieslookbloemen
  • ca. 100 g Sbrinz, geschaafd

Vinaigrette:

  • 4 EL citroenazijn
  • 1 EL droge witte wijn
  • 6 EL olie
  • 2 EL Sbrinz, vers geraspt
  • 1 klein knoflookteentje, geperst
  • ½ TL vloeibare honing
  • zout, peper

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Bladsla, wilde kruiden en kruiden in hapklare stukjes trekken. In een grote schaal losjes mengen met bloemen en Sbrinz .
  2. 2. Voor de vinaigrette alle ingrediënten mengen en het geheel op smaak brengen. Kort vóór het serveren door de sla mengen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen