Lamsribstuk in kruidenkorst en Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Korst:
  • • 175 g Tête de Moine AOP, geraspt
  • • 3 el paneermeel
  • • 3 lente-uien, fijngehakt
  • • 1 el verse tijm, fijngehakt
  • • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • • 1 + 1 + 1 el olijfolie
  • • 1 eiwit
  • • 600 g lamsribstuk
  • • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 175 °C.
  2. Meng in een kom de Tête de Moine AOP, het paneermeel, de lente-ui, de tijm,
  3. de rozemarijn, het knoflook, 1 el olijfolie en het eiwit. Voeg zout en peper toe.
  4. Zet apart.
  5. 2. Bestrijk het vlees met 1 el olijfolie. Bestrijk het vlees met het mengsel van
  6. kruiden en kaas. Plaats het vlees in een met de resterende olijfolie ingevette
  7. ovenbestendige schaal. Gaar gedurende 14 à 16 minuten onder een vel aluminiumfolie.
  8. Neem de aluminiumfolie van de schaal en gaar gedurende 4 minuten
  9. verder. Rol het vlees in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  10. 3. Snij het vlees tussen de ribben. Verdeel de plakken over de borden.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen