Lamscarré in kruidenkorst met Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
33 min.
Cook/bake time 33 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 175 g Tête de Moine AOP, geraspt
  • 3 el paneermeel
  • 3 jonge uien, gehakt
  • 1 kl verse tijm, gehakt
  • 1 kl verse rozemarijn, gehakt
  • 1 knoflookteen, gehakt
  • 1 + 1 + 1 kl olijfolie
  • 1 eiwit
  • 600 g lamscarré
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Kruidenkorst: meng in een kom de Tête de Moine AOP met het paneermeel, de jonge uien, de tijm, rozemarijn, knoflook, 1 kl olijfolie en het eiwit. Kruid met peper en zout. Zet opzij.
  2. Strijk de lamscarré in met 1 el olijfolie. Breng vervolgens de kruidenkorst aan. Leg de lamscarré in een ovenschotel en overgiet met de resterende olie. Dek af met aluminiumfolie en laat 14 tot 16 minuten bakken. Laat nog onafgedekt 4 minuten verder garen. Rol het vlees vervolgens in de folie en laat 10 minuten rusten.
  3. Snijd de lamscarré vervolgens tussen de ribben. Verdeel de stukken over de borden.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen