Kalfsmedaillons gevuld met champignons en Appenzeller® Surchoix

0.0 Sterren / 0 Stemmen
24 min.
Cook/bake time 24 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 + 1 el olijfolie
  • 150 g Parijse champignons, in dunne plakjes
  • 500 g kalfsmedaillons (4stuks van 1 tot 1,5 cm dik)
  • 1 plakje schouderham, in 4
  • 4 plakken Appenzeller®
  • 1 el gemengde tuinkruiden (platte peterselie, tijm, basilicum)
  • 4 el bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 g paneermeel
  • zout, peper
  • Garnituur:
  • notensla

Voorbereiding

  1. 1. Verwarm 1 el olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Sauteer de champignons 3 minuten. Bestrooi met zout en peper. Zet apart.
  2. 2. Maak overlangs een inkeping in de medaillons. Vul deze met de ham, de Appenzeller®, de champignons en de tuinkruiden. Haal het vlees door de met zout gemengde bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel. Verwarm de resterende olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Bak de medaillons 3 à 4 minuten aan elke kant.
  3. 3. Verdeel de medaillons over de borden. Lepel er wat kooknat over. Garneer met blaadjes notensla.
  4. Bereiding: 15 min
  5. Kooktijd: 9 min
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen