Kaasspätzle met broodkruimels

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
75 min.
Cook/bake time 75 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Spätzledeeg:

  • 400 g meel
  • 1 TL zout
  • 4 eieren
  • 2 dl water
  • 1 EL boter voor het aanbraden, naar smaak

Broodkruimels:

  • 30-40 g boter
  • 50 g paneermeel
  • 100 g Emmentaler AOP of Gruyère AOP, geraspt

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Spätzledeeg:

  1. 1. Deeg: Meel en zout in een grote kom mengen. Eieren en water opkloppen en aan het meel toevoegen. Het deeg kloppen totdat het glad is en belletjes vormt. Afgedekt bij kamertemperatuur 30 minuten laten rusten.
  2. 2. Deeg in porties door een spätzlerasp in rijkelijk, kokend zout water strijken. Spätzle na 3-5 minuten met de schuimspaan eruit nemen, goed laten afdruipen en warmhouden. Spätzle naar smaak met boter in de braadpan goudbruin en iets knapperig braden.
  3. 3. Broodkruimels: Boter in de pan laten smelten. Paneermeel toevoegen, bij matige hitte 2-3 minuten goudbruin bakken.
  4. 4. Spätzle op de borden scheppen. Kruimels en kaas erover strooien.
Bon
Appétit

Weitere Inspirationen