Kaassoufflé

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 soufflévorm van 1,5 l inhoud, ca. 20 cm doorsnee
  • boter voor de vormbodem

Bechamelsaus:

  • 3 dl melk
  • 50 g boter, in stukjes gesneden
  • 50 g meel
  • 1/2 TL zout
  • peper uit de molen
  • een beetje nootmuskaat

Soufflémassa:

  • 150 g Gruyère, vers geraspt
  • 4 eidooiers
  • 4 eiwitten, met 1/4 TL bakpoeder geklopt

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Voor de bechamelsaus melk, boter en meel in een chroomstalen pan mengen met een garde. Bij matige hitte onder voortdurend roeren aan de kook brengen. 5-10 minuten op kleine vlam tot een dikke saus koken en op smaak brengen.
  2. 2. Voor de soufflé de kaas door de hete saus roeren en alles iets laten afkoelen. Eigeel erdoor roeren. Eerst de helft van het geklopte eiwit erdoor scheppen. Dan zorgvuldig de andere helft erdoor scheppen. De soufflémassa meteen in de vorm vullen.
  3. 3. Onderin de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 35-45 minuten bakken. Meteen opdienen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen