Kaasbergjes (gipfeli)

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 8 stuks

  • bakpapier voor de bakplaat

Kwark-bladerdeeg:

  • 125 g meel
  • ½ TL zout
  • 60 g boter, koud, in stukjes gesneden
  • 125 g halfvolle kwark
  • 1 ei, geklopt, voor het bestrijken

Vulling:

  • 120 g Sbrinz AOP, geraspt
  • 1 klein knoflookteentje, geperst
  • 1 TL maïszetmeel (maïzena)
  • 1 ei, geklopt
  • 1-2 EL melk
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 EL peterselie, gehakt
  • zout, peper, nootmuskaat

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Kwark-bladerdeeg:

  1. 1. Meel en zout voor het deeg mengen en de boterstukjes toevoegen. Met de handen tot een gelijkmatige kruimelige massa wrijven, een kom vormen. Kwark in de kom vullen, met het deeg erom heen een hoorn vormen, niet kneden. Deeg rechthoekig vormen, platdrukken, in folie verpakt minstens 1 uur koud wegzetten.
  2. Enkele variant: deeg uitrollen tot een rechthoek van ca. 25 x 20 cm. Vanaf de beide smalle zijden over het middengedeelte vouwen, zodat 3 lagen ontstaan. Afgedekt 20 minuten koel wegzetten.
  3. Dubbele variant: deeg weer tot dezelfde maat uitrollen. Beide smalle zijden naar het midden toe vouwen, zodat de deegranden elkaar raken. Deeg nogmaals vouwen, zodat 4 lagen ontstaan. Afgedekt 20 minuten koel wegzetten.
  4. 2. Deeg uit de koelkast halen, de beide smalle zijden tot over het midden vouwen, zodat een vierkant ontstaat en het deeg rond kan worden uitgerold.
  5. 3. Deeg op een beetje uitgestrooid meel tot 2 mm dikte rond (ca. 35 cm Ø) uitrollen. Daarbij de deegrol regelmatig in alle richtingen rollen en het deeg meerdere malen met de spatel van het werkblad loshalen.
  6. 4. Deeg met een pizzames of een gewoon scherp mes in 8 even grote stukken snijden.
  7. 5. Voor de vulling alle ingrediënten mengen en kruiden. Vulling tot een ca. 1,5 cm brede rand op de deegstukken verdelen.
  8. 6: De deegranden met een beetje ei bestrijken. Daarbij niet over de randen strijken. Elk deegstuk losjes vanaf de brede zijde naar de punt oprollen, de top iets ombuigen en het kaasbergje met de top naar beneden op een bakplaat met bakpapier leggen.
  9. 7. De kaasbergjes met een beetje ei bestrijken. Daarbij niet over de randen strijken. In het midden van de tot 220 °C voorverwarmde oven ca. 20-25 minuten bakken.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen