Groentetorentjes met mozzarella

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

Saus:

  • 5 takjes basilicum, fijn gehakt
  • 2 takjes munt, fijn gehakt
  • 5 takjes peterselie, fijn gehakt
  • 1-2 knoflookteentjes, geperst
  • 0,5 dl olie
  • 2 EL witte-wijnazijn
  • 0,5 dl groentebouillon
  • 30 g Sbrinz, geraspt
  • zout, peper
  • 2 aubergines, in 0,5 cm dikke plakken gesneden
  • braadboter of braadcrème
  • 3-4 vleestomaten, in 0,5 cm dikke plakken gesneden
  • ca. 250 g mozzarella, afgedropen,
  • in 0,5 cm dikke plakken gesneden
  • 4 houtspiesjes voor het vastzetten
  • gladde peterselie voor de garnering

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Saus:

  1. 1. Voor de saus alle ingrediënten mengen en op smaak brengen.
  2. 2. Aubergines per portie in braadboter of braadcrème aan beide zijden aanbraden en eruit nemen.
  3. 3. Afwisselend aubergines, tomaten en mozzarella met de saus bestrijken en op elkaar leggen tot een torentje van ca. 5 cm hoogte. Elk torentje met een houtspiesje vastzetten.
  4. 4. Groentetorentjes in een gratinvorm zetten. In het onderste gedeelte van de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 15 minuten bakken.
  5. 5. Torentjes op voorverwarmde borden schikken, met de overige saus bedruppelen, garneren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen