Granola salade met gebakken peertjes en Appenzeller® Surchoix

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
20 min.
Cook/bake time 20 min.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Peren

  • 2 peren (Doyenne du Comice)
  • 1 klontje boter
  • 1 el donkere soyasaus

Salade

  • 100 gr mesclum
  • 100 gr veldsla
  • 40 gr noten granola
  • Blokjes Appenzeller® Surchoix naar wens

Dressing

  • 1/2 el honing
  • 1 el rijs azijn
  • 1 el mirin
  • 1 el donkere soyasaus
  • 1 el sesam olie

Voorbereiding

Peren

  1. Neem een pan en zet deze op een middelhoog vuur met een klontje boter.
  2. Snijd de peren in vier en leg deze in de hete pan.
  3. Voeg tijdens het bakken een el donkere soyasaus toe.
  4. De peertjes zijn klaar als deze goudbruin gebakken zijn langs elke kant.
  5. Neem een kleine mengkom en voeg er de dressing-ingrediënten aan toe.
  6. Meng met een kleine garde tot je een gemengde dressing verkrijgt.
  7. Neem een mengkom en doe er de mesclum, veldsla, granola en blokjes Appenzeller® Gold Label in.
  8. Vermeng alles goed.
  9. Plaats de peertjes op de salade en besprenkel de salade met de dressing.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen