Gevulde tortilla's

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • tandenstokers om vast te zetten
  • Deeg:
  • 150 g meel
  • ½ TL zout
  • 30 g boter, koud, in stukjes gesneden
  • ca. 0,75 dl water
  • 150 g gesneden, gebraden varkensvlees
  • 150 g mozzarella, in dunne plakken gesneden
  • 1 bakje tuinkers of 1 bosje rucola
  • 8 TL chilisaus of pesto
  • zout

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Meel en zout voor het deeg mengen . Boter toevoegen, tot een kruimelige massa wrijven en daarin een kom vormen. In de kom water gieten. Tot een soepel deeg samenvoegen - niet kneden. In folie gerold 30 minuten koud wegzetten.
  2. 2. Deeg in 8 porties verdelen. Elke portie op een beetje meel tot ca. 2 mm dik rond uitrollen. Een braadpan (chroomstaal of gietijzer) verhitten. De tortilla's bij matige hitte na elkaar bakken tot bruine blaasjes ontstaan, omdraaien, 2e zijde braden. Tortilla's op elkaar stapelen, afdekken en desgewenst warm wegzetten.
  3. 3. Een beetje braadvlees, mozzarella, tuinkers of rucola plus chilisaus of pesto op de tortilla's verdelen, zout erover strooien, oprollen. In ca. 2,5 cm dikke rolletjes snijden en deze met tandenstokers vastzetten. Warm of koud serveren.
Bon
Appétit

Weitere Inspirationen