Gevulde, gemarineerde mozzarella-patissons

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Aperitief voor 6-8 personen Voor ca. 24 stuks

  • bakpapier voor de bakplaat

Marinade:

  • 1 EL witte wijn
  • 1 EL witte-wijnazijn
  • 2 EL raapolie
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 1 EL oreganoblaadjes, gehakt
  • 1 TL tijmblaadjes
  • 1 mesp. suiker
  • zout, peper, grof gemalen
  • 2 kleine patissons of 12 mini-patissons
  • zout
  • ca. 12 sneetjes witbrood
  • boter voor het bestrijken
  • 300 g mozzarella, in ca. 4 mm dikke plakjes gesneden
  • ca. 24 cherrytomaten
  • houten spiesjes om vast te prikken

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Marinade:

  1. 1. Voor de marinade alle ingrediënten mengen en kruiden. Kleine patissons (meloensoort) in 12 plakken snijden, mini-patissons halveren. Patissons zouten, net zacht stomen. Nog warm met de marinade mengen en 2-3 uur laten intrekken.
  2. 2. Uit het brood ca. 6 cm rondjes steken, met boter bestrijken en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. In het midden van de tot 230 °C voorverwarmde oven ca. 5 minuten goudbruin bakken en vervolgens laten afkoelen.
  3. 3. 1 mozzarella-plakje , 1 patisson-plak en 1 cherrytomaat op het getoaste brood leggen en met spiesjes vastzetten. Met de overige marinade bedruppelen en op een schotel serveren.
Bon
Appétit

Weitere Inspirationen