Gerst met groenten en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 5 dl groentebouillon
  • 200 g gerst (laat vooraf 3 u. zwellen in koud water en laat vervolgens uitlekken)
  • 1 wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 2 selderstengels, in kleine blokjes gesneden
  • 1 koolrabi, in kleine blokjes gesneden
  • Boter
  • Zout, peper
  • 1 dl vloeibare room
  • 2 el fijngehakte peterselie, kervel, lavas en knoflook
  • 100 g Gruyère AOP, geraspt

Voorbereiding

  1. Voeg in een kookpan de gerst toe aan de groentebouillon en breng aan de kook. Dek af en laat 30 minuten op een zacht vuurtje koken.
  2. Haal de kookpan van het vuur en laat de gerst 15 minuten zwellen.
  3. Bak de blokjes groenten in boter, dek af en laat 10 à 15 minuten stoven op een zacht vuurtje. Kruid. Voeg de gerst, room en fijne kruiden toe. Kruid zo nodig bij.
  4. Serveer in kleine, warme ovenschaaltjes en bestrooi met geraspte Gruyère AOP.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen