Cordon bleu

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Vershoudfolie
  • 4 kalfsschnitzels (bijv. fricandeau, elk ca. 100 g, door de slager open gesneden voor het vullen
  • zout
  • peper
  • Vulling:
  • 4 dunne plakken Gruyère, 4x9 cm, elk ca. 30 g
  • 4 plakken ham, ca. 150 g
  • Panade:
  • 2-3 EL meel
  • ca. 100 g paneermeel
  • 1 ei
  • 1 EL melk
  • braadboter of braadcrème
  • 1 citroen, in schijfjes gesneden

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. De kalfsschnitzels plat op vershoudfolie leggen, met vershoudfolie bedekken en met de deegrol 2-3 mm dun rollen of met de vleesklopper plat slaan. Vershoudfolie verwijderen, vlees kruiden.
  2. 2. Om elke plak kaas 1 plak ham wikkelen en op de onderste schnitzelhelft leggen. Rondom moet een rand van ca. 2-3 cm vrij blijven. Tweede schnitzelhelft erover leggen, randen goed dichtdrukken en daarbij de lucht laten ontsnappen.
  3. 3. Voor de panade meel en paneermeel elk in een bord doen. Ei met melk opkloppen en in een bord gieten.
  4. 4. Kort vóór het bakken het vlees eerst in de meel wentelen en overtollig meel vervolgens eraf kloppen. Dan in het ei en tot slot in het paneermeel wentelen, goed aandrukken.
  5. 5. Cordons bleus per portie bij matige hitte in voldoende braadboter aan beide zijden 4-5 minuten knapperig braden. Serveren met citroenschijfjes. Desgewenst even in de tot 60-80 °C voorverwarmde oven, met iets geopende deur, warmhouden.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen