Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Pop-up croque-monsieur bar opent in Brussel!

Kaas uit Zwitserland en de Brusselse gids Brussels’ Kitchen slaan de handen in elkaar en openen in september een croque-monsieur bar.

Eenvoudig recept, snel klaar en overheerlijk. Dankzij die kwaliteiten schopte de croque-monsieur het tot een culinaire klassieker in de dagdagelijkse keuken. Omdat je hem op zo veel verschillende manieren kan bereiden, gingen enkele Brusselse chef-koks aan de slag met het recept. Elk op zijn of haar eigen, enthousiaste manier vonden ze de croque-monsieur opnieuw uit. Met Aziatische smaken, Mexicaans geïnspireerd of een gastronomische variant. Creaties die je binnenkort kan proeven in "Mr. Suisse x Liesse", een pop-up Croque-Monsieur Bar. Het tijdelijke restaurant dat dit najaar haar deuren opent in de hoofdstad, is een initiatief van Kaas uit Zwitserland en Brussels' Kitchen.

Een klassieke of vegetarische croque-monsieur, milde of intense kaas: de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien valt smeltkaas bij zowat iedereen in de smaak en is melty cheese dé grote food trend van het moment. Reden genoeg dus voor Kaas uit Zwitserland om de handen in elkaar te slaan met de Brusselse foodie- en restaurantgids en om samen Mr. Suisse x Liesse te openen. Het pop-uprestaurant is volledig gewijd aan het streetfood icoon. Zes weken lang nodigt Mr. Suisse x Liesse jou en je vrienden of familie uit om samen te genieten van deze legendarische gegrilde tosti met kaas die is klaargemaakt op de klassieke manier of volgens de verrassende recepten van de lokale chefs. Kortom, een absolute hotspot waar cheese addicts volop kunnen genieten van nieuwe culinaire ontdekkingen en gezelligheid.

Klaar om te genieten van een vijfsterrencroque-monsieur?

In het pop-uprestaurant proef je niet alleen van de klassieke croque-monsieur met ham en keuze uit zes verschillende Zwitserse kazen, maar ook van unieke croque-monsieur recepten die de populaire Brusselse chef-koks creëerden op basis van Zwitserse kazen. Elke week staat een duo - bestaande uit een chef-kok en een Brusselse kaasmeester - centraal dat drie tijdelijke signature croquerecepten introduceert naast het vaste menu.

De deelnemende chefs zijn:

  • Anh-tu Pham, eigenaar van restaurant Nénu dat op een hedendaagse manier teruggrijpt naar de Vietnamese keuken,
  • Ronnie Bush, de chef van Le Conteur, het hippe restaurant geïnspireerd door de smaken van het Midden-Oosten,
  • Francesco Cury & Ugo Federico, de eigenaars van Racines, die net hun nieuwe project Monella lanceerden,
  • Louise & Emma, de chefs van Le Cartel, een nieuw Brussels adresje dat zich toelegt op echte Mexicaanse taco's,
  • en Mathias Smet, chef van FRANK, een restaurant gespecialiseerd in Australisch ontbijt.

Om hun kennis over kaas te perfectioneren, zal elke chef naast en met een kaasmeester werken. Deze kaasmeesters brengen de chef in kwestie alle geheimen van de Zwitserse kazen bij, maar zullen ook ietwat gedurfdere combinaties voorstellen. Julien Hazard, La Fruitière, From Comptoir, Le comptoir du Samson, le Plateau du Berger en Jacques Le Fromager zullen dus ook deel uitmaken van het Mr. Suisse x Liesse avontuur.

De chef-koks van de restaurants hebben, samen met hun kaasmeester, elk drie croquemonsieurrecepten op basis van Zwitserse kazen ontwikkeld die een week lang op het menu van het pop-uprestaurant staan. Zo zal je bijvoorbeeld kunnen genieten van een Kymcheese, een croque op basis van Vacherin Fribourgeois AOP Rustic met kimchi, een Koreaanse specialiteit, en een Gochujang-mayonaise. Staan ook op het menu: een licht pikante Quesadilla van chorizo en Emmentaler AOP en de Very Veggie, een croque met auberginechutney, Tête de Moine AOP en een spiegelei. 

Tijdens de “Michelin Star Croque Week” die plaatsvindt van 17 – 22 november, staan er recepten van twee sterrenchefs op het menu van het pop-uprestaurant: Viki Geunes van het Antwerpse driesterrenrestaurant Zilte en Lionel Rigolet van het met-twee-sterren-bekroonde Brusselse icoon Comme chez Soi dat dit jaar zijn 95-jarig bestaan viert. De twee prestigieuze chefs bedachten elk een exclusief recept op basis van Zwitserse kazen, maar hebben ook samen een fantastische vijfsterrencroque-monsieur op basis van Le Gruyère AOP gecreëerd.

Kaas, het belangrijkste ingrediënt

Het geheim van de perfecte croque-monsieur? De kwaliteit van de kaas. Kaas uit Zwitserland selecteerde de beste kazen van het land. Hun authentieke smaken laten je proeven van dit uniek stukje land. Van extra harde, harde, halfharde tot zachte kazen, in het totaal produceren de Zwitserse boeren zo’n 600 verschillende kazen. Een uitzonderlijk stukje erfgoed dat Kaas uit Zwitserland absoluut wil behouden en beschermen. Alle kazen zijn het resultaat van traditionele productiemethodeneeuwenoude know-how en dito rijpingstechnieken. Een deel van de kazen kreeg het AOP-label mee dat de kwaliteit van de kaas garandeert. Kazen met een AOP-label (Appellations d’Origine Protégées) moeten immers voldoen aan bepaalde voorwaarden, van de productie van de grondstof tot de verwerking van het eindproduct.

"Wat ik zo bijzonder vind aan Le Gruyère AOP is zijn soepele en aromatische karakter van bij de eerste hap. De nasmaak is dan weer rijk en karaktervol. Ik heb een lichte voorkeur voor Le Gruyère d'Alpage AOP. Door de kaas te integrereren in een iconisch gerecht zal iedereen zijn uitzonderlijke smaak kunnen ontdekken", legt de chef-kok van Comme Chez Soi, Lionel Rigolet die ook deelneemt aan het avontuur, uit. Je zal de fantastische kazen en hun authentieke smaakaroma’s dit najaar in Brussel kunnen (her)ontdekken in de Croque-Monsieur Bar.

Mr. Suisse x Liesse

Kaas uit Zwitserland koos een gezellige plek uit als locatie voor de pop-up Croque-Monsieur Bar: het restaurant Liesse. De nieuwe hotspot zal gemakkelijk te bereiken zijn met de auto of het openbaar vervoer. De culinaire hub in Sint-Gillis straalt – zoals de naam al doet vermoeden – vrolijkheid en joie de vivre uit. Het geeft beginnende culinaire talenten de kans om hun concept uit te proberen. Wat je er kan eten, verandert dan ook verschillende keren per jaar.
Liesse zal zes weken lang onderdak bieden aan Kaas uit Zwitserland met haar pop-up Croque-Monsieur Bar Mr Suisse. Dus, spreken we daar af? Voor een heerlijke croque met lekker veel kaas?

  • Avenue Adolphe Demeur 57, 1060 Sint-Gillis, 
  • Open van 14 oktober tot 22 november (gesloten op dinsdag)
Artikel titel + onderwerp
Terug

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.