Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.
Emmentaler AOP Eigenoss
Emmentaler AOP Eigenoss

Emmentaler AOP Eigenoss

«Net zoals Emmentaler AOP is ook het ‘schwingen’ – een Zwitserse variant van de worstelsport – niet uit de Zwitserse cultuur weg te denken. Daarom is naar aanleiding van het Eidgenössisches Schwing- und Älplerfest in Burgdorf de Emmentaler AOP Eidgenoss (Eedgenoot) gecreëerd – een pittige kaas die, zoals in lang vervlogen tijden, in een linnen doek is gewikkeld en voorzien is van een etiket dat helemaal aan het worstelen is gewijd. Het door de Zwitserse kunstenaar Thomas Ott met de hand ontworpen etiket toont de belangrijkste worpen van de sport. Centraal staat de belangrijkste handeling bij het worstelen: de handdruk van de worstelaars net voor het begin van de strijd, als een teken van fair play.  »
Bergkäserei Oberei, Süderen
Harde kazen
Kaastype
Rauwe melk
Melkverwerking
Koemelk
Melksoort
Volvet
minstens
45%
Vetgehalte
Dierlijk stremsel
Lebferment
Lebferment
Tolerantie
Lactosevrij
Glutenvrij
Maanden
8
Duur rijping
Smaak
Sterk
Gebied
Bern Regio, Noordwest Zwitserland, Oost-Zwitserland, Centraal Zwitserland
Seizoen
Ganse jaar
Wielgrootte
75.00-120.00 kg
Emmentaler AOP

Wie Emmentaler AOP proeft, weet het: deze even grote als wereldberoemde kaas spreekt voor zich. Emmentaler AOP is stuk voor stuk een stukje natuur.

Emmentaler Switzerland
Consortium Emmentaler AOP
Zieglerstrasse 43 B
Postfach

CH-3000 Bern 14
Telefoon: +41 (0)31 388 42 42
Fax: +41 (0)31 388 42 40

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.