Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.
Vacherin Mont-d'Or AOP
Vacherin Mont-d'Or AOP

Vacherin Mont-d'Or AOP

«De Vacherin Mont-d’Or AOP is de unieke lokale zachte kaasspecialiteit uit de Jura van Vaud met zijn dichte bossen en weelderige weiden. Hier wordt deze kaas al meer dan 100 jaar liefdevol op ambachtelijke wijze gemaakt, om vervolgens in traditionele rijpingskelders zijn delicate, milde smaak te ontplooien. De kaas wordt omwikkeld met een dunne strook sparrenhoutenschors, waardoor zich een lichte tannine toets ontwikkelt. De Vacherin Mont-d'Or AOP is een seizoensgebonden kaas die liefhebbers van eind september tot april verwent. Zoals een edele wijn ontvouwt hij zijn milde smaak wanneer de kaas een paar uur op kamertemperatuur gebracht wordt. De smeuïge textuur en verfijnde smaak komt het beste tot zijn recht wanneer de kaas met een lepel wordt geserveerd. Fijnproevers beschouwen de Vacherin Mont-d'Or AOP als een uitstekende dessertkaas. Hij kan ook als hoofdgerecht geserveerd worden, begeleid door fijne ‘Gschwellti’, aardappelen, of knapperig brood. »
Amstad Chäslädeli GmbH, Zürich
Zachte kazen
Kaastype
Gethermiseerde melk
Melkverwerking
Koemelk
Melksoort
Volvet
minstens
45%
Vetgehalte
Dierlijk stremsel
Lebferment
Lebferment
Tolerantie
Glutenvrij
Maanden
1
Duur rijping
Smaak
Zacht
Romig
Labels
AOP/IGP
Gebied
West-Zwitserland
Seizoen
Oktober-April
Wielgrootte
0.40-3.00 kg
Vacherin Mont-d'Or AOP

Een seizoensgebonden zachte kaasspecialiteit uit de Vallée de Joux in de Jura van Vaud. Direct uit de oven is hij simpelweg onweerstaanbaar.

Interprofession du Vacherin Mont-d’Or
Rue Grenade 40

1510 Moudon
Telefoon: +41 (0) 21 905 75 46,
Fax: +41 (0) 21 905 81 30

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.