Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.
L'Etivaz AOP
L'Etivaz AOP

L'Etivaz AOP

«L'Etivaz AOP is een harde rauwmelkse kaas, die van mei tot oktober in iets meer dan honderd alpenkaasmakerijen in de Vaud Alpen wordt geproduceerd. Deze kaas moet boven een open vuur en handmatig volgens het traditionele recept worden gemaakt. De rauwe melk wordt direct ter plekke verwerkt. Zo verliest de melk niets van de aroma's van de fijne alpenkruiden. »
Harde kazen
Kaastype
Rauwe melk
Melkverwerking
Koemelk
Melksoort
Volvet
minstens
45%
Vetgehalte
Dierlijk stremsel
Lebferment
Lebferment
Tolerantie
Lactosevrij
Glutenvrij
Maanden
5-13
Duur rijping
Smaak
Ranzig
Labels
AOP/IGP
Gebied
West-Zwitserland
Seizoen
Kan-Oktober
Wielgrootte
10.00-38.00 kg
L'Etivaz AOP

Etivaz AOP is een pittige alpenkaasspecialiteit uit de alpenweiden van Vaud en wordt, uitsluitend in de zomermaanden, met de hand gemaakt in kleine hoeveelheden boven een open vuur.

La Maison de L’Etivaz
Route des Mosses 72

1660 L’Etivaz
Telefoon: +41 (0) 26 924 70 60
Fax: +41 (0) 26 924 40 60

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.