Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.
Emmentaler AOP Höhlengereift (grotgerijpt)
Emmentaler AOP Höhlengereift (grotgerijpt)

Emmentaler AOP Höhlengereift (grotgerijpt)

«Emmentaler AOP Höhlengereift (grotgerijpt) is een kaas die aan de allerhoogste eisen voldoet en door kaasliefhebbers bijzonder wordt gewaardeerd. De speciaal geselecteerde wielen worden in een van de grotkelders in het Zwitserse binnenland bewaard en behandeld. Deze vochtige, koele kelders met hun speciale flora bieden de ideale klimatologische omstandigheden voor een lange rijping. Bij een luchtvochtigheid van 95% en een constante temperatuur van 13 °C ontwikkelt de Emmentaler AOP Höhlengereift (grotgerijpt) zijn volle smaak en opvallende, natuurlijk zwarte korst. »
Amstad Chäslädeli GmbH, Zürich Käserei Stampfli GmbH, Geiss
Harde kazen
Kaastype
Rauwe melk
Melkverwerking
Koemelk
Melksoort
Volvet
minstens
45%
Vetgehalte
Dierlijk stremsel
Lebferment
Lebferment
Tolerantie
Lactosevrij
Glutenvrij
Maanden
12
Duur rijping
Smaak
Aromatisch
Labels
AOP/IGP
Gebied
Bern Regio, Noordwest Zwitserland, Oost-Zwitserland, Centraal Zwitserland
Seizoen
Ganse jaar
Wielgrootte
75.00-120.00 kg
Emmentaler AOP

Wie Emmentaler AOP proeft, weet het: deze even grote als wereldberoemde kaas spreekt voor zich. Emmentaler AOP is stuk voor stuk een stukje natuur.

Emmentaler Switzerland
Consortium Emmentaler AOP
Zieglerstrasse 43 B
Postfach

CH-3000 Bern 14
Telefoon: +41 (0)31 388 42 42
Fax: +41 (0)31 388 42 40

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.