Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.
Emmentaler AOP Urtyp®
Emmentaler AOP Urtyp®
«De originele Emmentaler AOP Urtyp® met de oorspronkelijke smaak.
Meer dan 700 jaar geleden werd in Zwitserland een heel bijzondere kaas gemaakt, die wereldberoemd zou worden.
Anno 1291 werd de eerste Zwitserse Bondsstaat opgericht. Oude bronnen vermelden dat deze in het Emmental geproduceerde kaas uit hetzelfde jaar dateert. De fascinatie voor deze kaas duurt meer dan zeven eeuwen. Dit geldt ook voor de ambitie van de kaasmakers die deze unieke kaas met zijn grote gaten maken.
Meesterkaasmakers uit het Emmental-gebied hebben recent een robuuste premium Emmentaler ontwikkeld. Deze kaas is als het ware een wedergeboorte van de legendarische kaas, de originele van alle Emmentalers, die uit 1291 stamt. De Emmentaler Urtyp®-kazen worden geproduceerd volgens de strenge AOP-regels van geautoriseerde Urtyp® kaasmakerijen. Na 4 maanden rijping worden de kazen gecontroleerd door externe deskundigen om te zien of de wielen de typische kenmerken vertonen om zich verder te ontwikkelen tot een Emmentaler AOP Urtyp®. De beste Emmentaler wielen worden gedurende ten minste 7 maanden verder verzorgd in een kelder met een ideale vochtigheidsgraad. Gedurende deze periode worden ze op traditionele wijze regelmatig handmatig met zout water ingewreven. Nadat ze de volgende kwaliteitscontrole door onafhankelijke deskundigen hebben doorstaan, kan deze Emmentaler AOP zich Emmentaler AOP Urtyp® noemen. Zijn complexe smaak, zacht mondgevoel en aromatische nasmaak zijn uniek.»
Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.