Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.
Emmentaler AOP Urtyp®
Emmentaler AOP Urtyp®

Emmentaler AOP Urtyp®

«De originele Emmentaler AOP Urtyp® met de oorspronkelijke smaak. Meer dan 700 jaar geleden werd in Zwitserland een heel bijzondere kaas gemaakt, die wereldberoemd zou worden. Anno 1291 werd de eerste Zwitserse Bondsstaat opgericht. Oude bronnen vermelden dat deze in het Emmental geproduceerde kaas uit hetzelfde jaar dateert. De fascinatie voor deze kaas duurt meer dan zeven eeuwen. Dit geldt ook voor de ambitie van de kaasmakers die deze unieke kaas met zijn grote gaten maken. Meesterkaasmakers uit het Emmental-gebied hebben recent een robuuste premium Emmentaler ontwikkeld. Deze kaas is als het ware een wedergeboorte van de legendarische kaas, de originele van alle Emmentalers, die uit 1291 stamt. De Emmentaler Urtyp®-kazen worden geproduceerd volgens de strenge AOP-regels van geautoriseerde Urtyp® kaasmakerijen. Na 4 maanden rijping worden de kazen gecontroleerd door externe deskundigen om te zien of de wielen de typische kenmerken vertonen om zich verder te ontwikkelen tot een Emmentaler AOP Urtyp®. De beste Emmentaler wielen worden gedurende ten minste 7 maanden verder verzorgd in een kelder met een ideale vochtigheidsgraad. Gedurende deze periode worden ze op traditionele wijze regelmatig handmatig met zout water ingewreven. Nadat ze de volgende kwaliteitscontrole door onafhankelijke deskundigen hebben doorstaan, kan deze Emmentaler AOP zich Emmentaler AOP Urtyp® noemen. Zijn complexe smaak, zacht mondgevoel en aromatische nasmaak zijn uniek. »
REK AG, Oberbütschel
Harde kazen
Kaastype
Rauwe melk
Melkverwerking
Koemelk
Melksoort
Volvet
minstens
45%
Vetgehalte
Dierlijk stremsel
Lebferment
Lebferment
Tolerantie
Lactosevrij
Glutenvrij
Maanden
minstens
12
Duur rijping
Smaak
Aromatisch
Sterk
Labels
AOP/IGP
Gebied
Bern Regio, Noordwest Zwitserland, Oost-Zwitserland, Centraal Zwitserland
Seizoen
Ganse jaar
Wielgrootte
80.00-100.00 kg
Emmentaler AOP

Wie Emmentaler AOP proeft, weet het: deze even grote als wereldberoemde kaas spreekt voor zich. Emmentaler AOP is stuk voor stuk een stukje natuur.

Emmentaler Switzerland
Consortium Emmentaler AOP
Zieglerstrasse 43 B
Postfach

CH-3000 Bern 14
Telefoon: +41 (0)31 388 42 42
Fax: +41 (0)31 388 42 40

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.