Recepten met Zwitserse kaas
Naar overzicht
Yoghurtsaus met kruiden en geraspte Zwitserse kaas

Yoghurtsaus met kruiden en geraspte Zwitserse kaas

Ingrediënten

Voor 4 personen
200 g roomkaas
75 g Appenzeller®, geraspt
75 g Emmentaler AOP, geraspt
150 g Griekse yoghurt
2 el verse kruiden (bieslook, peterselie, basilicum), gehakt
zout, peper

Bereiding

1. Doe de roomkaas in een steelpannetje en verwarm het op een zacht vuur. Voeg de Appenzeller® en de Emmentaler AOP toe en laat de kaas smelten. Roer met een houten lepel tot een glad mengsel.
2. Voeg de Griekse yoghurt, zout en peper toe. Meng goed.
3. Voeg ten slotte bieslook, peterselie en basilicum toe. Meng goed.

Voorbereiding: 10 min
Kooktijd: 5 min

Informatie

Gemakkelijk

Aanbeveling

Heerlijk met wortelen, komkommer, selderij en licht gestoomde asperges en peultjes.

Tip:
Het is belangrijk dat hij vast en smeuïg is, vandaar onze voorkeur voor Griekse yoghurt.

Kaas in dit recept

Naar overzicht