Recepten met Zwitserse kaas
Naar overzicht
Rösti met Vacherin Mont d'Or AOP

Rösti met Vacherin Mont d'Or AOP

Ingrediënten

Voor 4 personen
2 eieren, losgeklopt
500 g aardappels, geschild, grof geraspt en goed uitgelekt
2 tl olijfolie
2 el boter
300 g Vacherin Mont-d'Or AOP, in dunne plakjes
zout, peper

Garnituur:
1 el platte peterselie, fijngehakt

Benodigde tijd: Bereiding: 20 min Kooktijd: 4 min

Bereiding

1. Meng in een kom de eieren en de aardappel. Voeg peper en zout toe. Zet apart.
2. Verhit de olie en de boter in een grote bakpan. Plaats een eetlepel geraspte aardappel met ei in de pan. Druk plat met een spatel en bak aan beide kanten langzaam goudbruin. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.
3. Haal de rösti's uit de pan. Plaats plakjes Vacherin Mont-d’Or AOP op elke versgebakken rösti. Herhaal totdat de aardappels op zijn. Garneer met peterselie.

Aanbeveling

Heerlijk met rucola/notensla.

Kaas in dit recept

Bron

Jo Uyttersprot, Schoten

Naar overzicht