Recepten met Zwitserse kaas
Naar overzicht
Racletten op de barbecue

Racletten op de barbecue

Ingrediënten

Voor 4 personen
600 g vastkokende aardappels, zoals krieltjes
1 el olijfolie
500 g (1 bos) groene asperges, houtachtige onderkant verwijderd
4 portobello champignons, in plakken
4 tomaten, in 2
800 g Raclette du Valais AOP
peper

Bereiding

1. Steek de barbecue aan. Kook de aardappels in de schil voor. Rol ze in aluminiumfolie. Plaats de aardappels in de hete as van de barbecue om ze verder te garen. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
2. Bestrijk de asperges, de champignons en de tomaat met olijfolie. Gril de asperges 4 minuten aan elke kant. Zet apart aan de rand van de barbecue. Gril de champignons en de tomaat 2 minuten aan elke kant. Zet apart.
3. Smelt de kaas in de Cheese Barbeclette*. Verdeel de groenten en de opengesneden aardappels over de borden. Giet de gesmolten kaas over de aardappels. Bestrooi met peper.

Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 15 min

Informatie

Gemakkelijk

* Cheese Barbeclette is een raclettepannetje special ontworpen voor de barbecue.

Aanbeveling

Heerlijk met Bündnerfleisch en andere koude vleessoorten, smaakmakers als kappertjes en een salade.

Variant:
voeg andere groenten toe zoals paprika, plakken aubergine, courgettes…

Kaas in dit recept

Naar overzicht