Recepten met Zwitserse kaas
Naar overzicht
Pittige cole slaw

Pittige cole slaw

Ingrediënten

Voor 4 personen
Pittige saus:
125 g roeryoghurt
1 el van elk : mayonaise, Dijon mosterd, rijstazijn
2 el chilisaus

150 g witte kool, in fijne reepjes
sap van 1 citroen
1 snuifje suiker
2 wortels, geraspt
1 rode ui, in dunne plakjes
2 lente-uitjes, fijngesneden
1 Thaise chili, van zaadjes ontdaan en fijngesneden
zout, peper

Afwerking:
dunne reepjes Gruyère Classic AOP

Bereiding

1. Pittige saus: meng in een kom de yoghurt, de mayonaise, de Dijon mosterd, de rijstazijn, de chilisaus en zout. Koel bewaren.
2. Meng in een andere kom de witte kool met het citroensap en de suiker. Hou apart gedurende 30 minuten.
3. Voeg daarna de wortelen, de rode ui, de lente-uitjes, het chilipepertje, zout en peper toe. Meng goed. Verdeel over kommen. Werk af met reepjes Gruyère AOP.

Voorbereiding: 15 min
Rusttijd: 30 min

Informatie

Gemakkelijk

Kaas in dit recept

Naar overzicht