Recepten met Zwitserse kaas
Naar overzicht
Kip Saltimbocca met prosciutto en Appenzeller®

Kip Saltimbocca met prosciutto en Appenzeller®

Ingrediënten

8 saltimbocca
2 kipfilets, overlangs in 4 gesneden
1 + 1 el olijfolie
4 plakjes Appenzeller®, overlangs in 2
8 salieblaadjes
4 plakjes rauwe ham, overlangs in 2
zout, peper

Bereiding

1. Smeer de kip in met 1 el olijfolie en zout. Rijg de 8 kiprepen op spiesjes. Bak 6 à 8 minuten op de grill van de barbecue.
2. Leg op elk kipreepje een plakje Appenzeller® en een blaadje salie. Wikkel ze in de rauwe ham. Breng op smaak met peper. Nu heb je 8 saltimbocca.
3. Bekleed de grill van de barbecue met aluminiumfolie. Leg de spiesjes op de grill. Bestrijk met de resterende olijfolie. Gaar de spiesjes in 5 à 7 minuten onder gesloten deksel.

Voorbereiding: 20 min
Kooktijd: 11 min

Informatie

Gemakkelijk

Aanbeveling

Variatie:
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Gaar de saltimbocca in de oven gedurende 15 minuten.

Kaas in dit recept

Naar overzicht