Recepten met Zwitserse kaas
Naar overzicht
Flensjesparty met Gruyère AOP, Vacherin Fribourgeois AOP en Zwitserse Raclette

Flensjesparty met Gruyère AOP, Vacherin Fribourgeois AOP en Zwitserse Raclette

Ingrediënten

Voor 6 personen
Beslag voor boekweitflensjes:
125 g bloem
125 g boekweitmeel
1 tl zout
2,5 dl melk
3,5 dl water
3 eieren

Beslag voor flensjes natuur:
250 g bloem
1 snuifje zout
2 dl melk
2 dl spuitwater
3 eieren

3 el boter

Bijgerechten:
Uien, in ringen, gebakken
Parijse champignons, gesauteerd
waterkers
rood witloof
jonge spinazieblaadjes
zongedroogde tomaten
kruidenboter, in schijfjes

Kaassoorten:
Gruyère AOP, geraspt en in staafjes
Vacherin Fribourgeois AOP, in staafjes, in reepjes
Zwitserse Raclette, in staafjes, in reepjes

Benodigde tijd: Bereiding: 30 min Kooktijd: 30 min

Bereiding

1. Beslag voor boekweitflensjes: meng in een kom de 2 bloemsoorten, het zout, de melk, het water en de eieren tot een glad beslag. Beslag voor flensjes natuur: meng in een kom de bloem, het zout, de melk, het spuitwater en de eieren tot een glad beslag.
2. Bak de flensjes gedurende 1 minuut aan elke kant in een met boter ingevette bakpan met antikleeflaag. Hou de flensjes warm.
3. Serveer ze op dienschalen. Iedereen bepaalt zelf het garnituur voor de flensjes.

Bereidingstip

Heerlijk met een veldsla met mosterdvinaigrette.

Kaas in dit recept

Naar overzicht