Recepten met Zwitserse kaas
Naar overzicht
Cupcakes met Appenzeller® Classic en zongedroogde tomaten, basilicumcrème

Cupcakes met Appenzeller® Classic en zongedroogde tomaten, basilicumcrème

Ingrediënten

Voor 12 minicupcakes
125 g gezouten boter, op kamertemperatuur
2 eieren, licht losgeklopt
125 g zelfrijzend bakmeel
2 el melk, lauw
1 handje zongedroogde tomaten, gehakt
100 g Appenzeller® Classic, geraspt
1 el zonnebloemzaadjes, gemalen

Basilicumcrème:
175 g verse roomkaas (natuur)
2 el basilicum, fijngesnipperd
1 el olijfolie
zout, peper

Afwerking:
takjes bieslook

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Mix in de keukenmachine de boter en de eieren tot een glad beslag. Voeg beetje bij beetje en al roerend het zelfrijzend bakmeel toe. Voeg de melk toe. Voeg de zongedroogde tomaten, de Appenzeller® en het zonnebloemzaad toe. Voeg peper toe.
2. Verdeel het beslag over kleine met cupcakepapier beklede cupcakevormpjes. Bak ongeveer 20 minuten in de oven. Laat afkoelen op een taartrooster.
3. Basilicumcrème: meng in een kom de verse kaas met het basilicum, de olijfolie, zout en peper. Vul een spuitzak en verdeel het kaasmengsel in een swirl over de cupcakes. Garneer met takjes bieslook.

Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 20 min

Informatie

Gemakkelijk

Kaas in dit recept

Naar overzicht