Recepten met Zwitserse kaas
Naar overzicht
Bladerdeegflappen met Emmentaler AOP en ham

Bladerdeegflappen met Emmentaler AOP en ham

Ingrediënten

Voor 8 stuks:
Vulling:
100 g verse kaas
100 g Emmentaler AOP, geraspt
2 eidooiers, losgeklopt
100 g beenham, fijngehakt
4 el walnoten, grof gehakt

8 vierkante plakjes bladerdeeg, kant-en-klaar
1 eidooier, losgeklopt
zout, peper

Benodigde tijd: Bereiding: 20 min Kooktijd: 20 min

Bereiding

1. Vulling: meng in een kom de verse kaas, de Emmentaler AOP, de beenham en de eidooiers. Roer als laatste de walnoten door het mengsel. Zet apart.

2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een met bloem bestoven werkblad/aanrecht. Leg op het midden van elke plak deeg een lepel kaasvulling. Bestrijk de randen met water, vouw de plakken in een driehoek en druk met een vork de randen goed op elkaar.

3. Leg de flappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met de losgeklopte eierdooier. Bak 20 minuten in de oven.

Informatie

Variant: bestrooi de flappen naar wens met sesamzaadjes.

Aanbeveling

Lekker met een salsa met 2 tomaatsoorten en basilicum (meng blokjes verse tomaat met zongedroogde tomaat, sjalot en basilicum).

Kaas in dit recept

Bron

fam. Werner Jansen, Aalten

Naar overzicht