De goed smeltende kaas uit West-Zwitserland

Tomme Vaudoise is een smeltende, zachte kaasspecialiteit uit het kanton Vaud en de streek rond Genève. Kaaskenners waarderen de ronde, milde smaak van de jonge kaas of de uitgesproken, robuuste smaak van de gerijpte Tomme. Hij heeft een zeer zachte korst met een witte of rode schimmelmantel en een crèmige consistentie. Tomme Vaudoise is een verrijking voor elke kaasplank en is zowel als dessert of als complete maaltijd geschikt, bijvoorbeeld met groenten of een salade. Tomme Vaudoise is ook verkrijgbaar met een aroma van karwij.


Typisch voor de fijne, volle en aromatische zachte kaas uit West-Zwitserland is zijn zachte korst. Deze typische zachte kaas hoort thuis op elke smaakvolle kaasplank.
Type | Zachte kaas |
Melkverwerking | Gepasteuriseerde melk |
Melk | Koemelk |
Vetgehalte | Volvette |
Lactosevrij | Nee |
Rijptijd | 7 - 14 dagen |
Productiegebied |
Zwitserland West |
Smaak | Romig, Aromatisch |
Vorm & kleur |
Kaasgrootte: 100 g |