Tilsiter
Tilsiter

Tilsiter

Een sterk merk

Zwitserse emigranten verspreidden de kunst van het kaasmaken in vele landen. Zo ook in het vroegere Oost-Pruisen, dat tegenwoordig bij Rusland hoort. Vandaar, uit het stadje Tilsit, keerde de Thurgauer Otto Wartmann in 1893 weer naar huis.

In zijn jaszak had hij een kaasrecept. Dit verfijnde hij in de kaasmakerij Holzhof in het mooie Bissegg in het kanton Thurgau. Bovendien hanteerde hij bij de kaasproductie volkomen nieuwe kwaliteitsmaatstaven. De Zwitserse Tilsiter was eindelijk thuis.

Verse melk, genormeerde processen en consequente controles – dat is het recept voor een perfecte Tilsiter Switzerland.

Toch is de kwaliteit van Tilsiter vooral het gevolg van liefde en passie. Want kaasmaken is een kunst. En liefde hoort bij de kunst zoals melk bij de kaasketel.

Tilsiter Switzerland bestaat al sinds 1893. Het recept is hetzelfde gebleven. De uitdaging ook: een kaas maken die elke dag opnieuw fascineert.

Recepten met deze kaas